Yhteystiedot

Mauno Saari
mauno.saari@gmail.com

Blogin arkisto

Uusimmat kommentit

FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄSeppo Ruottu  14.10.2022 18.30
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄMartti Issakainen  14.9.2022 19.02
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄTeemu  13.9.2022 16.58
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄYksi miljoonista kansalaisista, joiden mielipidettä ei edes kysytty  11.9.2022 20.49
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄJK  11.9.2022 4.33

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:706168 kpl

SOFI OKSANEN RIEMUITSI

Maanantai 14.11.2022 klo 17.16 - Mauno Saari

11.10.22

Sofi Oksanen riemuitsi, kun joku nimeltä tunnettu venäläinen oli surmattu. Puolisen vuotta on kulunut Jussi Halla-Ahon videosta, jossa hän, Suomen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohta, sanoi iloitsevansa jokaisen venäläisen tappamisesta.

Venäjän iskuissa Ukrainaan on kuollut ihmisiä. Kysymys on kymmenistä surmansa saaneista. En iloitse tapetuista. Olivatpa ruumiit ukrainalaisia tai venäläisiä, kysymys on tragediasta. Eikä yhtään lohduta, kun sanotaan että sota nyt on sellaista.

Sota on sotarikos. Sen tuottamat kuolleet eivät ole sankarivainajia vaan huonon politiikan ja taitamattomien poliitkkojen uhreja. On järkyttävää, että nyt kun maailma tarvitsi rauhaa, sitä ei tunnuta haluavan vallan huipuilla. Kaikki vähänkin järjissään olevat kuitenkin tietävät, että rauhan mahdollisuuksia ei lisätä vihan täyttämillä lausunnoilla tai asekuormilla.

Sodan ja propagandan matematiikka on ihmeellistä. Suomen poliitikot läntisten kollegojensa kanssa kauhistelevat Venäjän "terroripommituksia siviilikohteisiin". He tietävät aivan hyvin, että jos tarkoitus olisi ollut osua asuinkerrostaloihin, kauppakeskuksiin ja kaupunkien ihmisvilinään, uhreja olisi tullut satoja ellei tuhansia.

Yksikin sodan uhri on surun aihe. Mutta kun silta räjäytettiin, meidän poliitikkomme iloitsivat. Ainakin neljä ihmistä kuoli, mutta "ne" olivat todennäköisesti venäläisiä.

Zelenskyin puheisiin poliittiset johtajat eivät ole uskoneet puoleen vuoteen, tuskin sitä ennenkään. Todellisesta tilanteesta ollaan hyvin selvillä, mutta raivosta ja pelosta kiristyneet kasvot yritetään pelastaa vaikka kaikki muu tuhoutuisi.

Venäjä on saatava kontalleen. Se ei siihen suostu ja talvi tulee. Kohta on katsottava huurtuvaan peiliin, Eurooppa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sofi Oksanen, Jussi Halla-aho, Zelenskyi

EPÄDEMOKRATIASTA DEMOKRATIAAN?

Maanantai 14.11.2022 klo 17.10 - Mauno Saari

09.10.22

Ukrainalaisten vierailusta: yhteenveto kotonani vierailleiden venäjänkielisten ukrainalaisten kanssa käydystä keskustelusta:

"Zelenskyi lupasi vaalikampanjassaan palauttaa maan olot entiselleen, siis presidentti Janukovitsin ajan "epädemokraattisiksi", jolloin asiat olivat maassa aika hyvin. Kun hän pääsi valtaan, "demokratia" palautettiin ja kaikki muuttui sekarossoksi ja venäjänkielisten sorroksi. Hinnat kymmenkertaistuivat, yhtä vaille kaikki puolueet kiellettiin, venäjänkielen käytöstä tuli todella hankalaa."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Zelenskyi, Janukovits, demokratia

UKRAINALAISIA OLI KYLÄSSÄ.

Maanantai 14.11.2022 klo 17.05 - Mauno Saari

08.10.22

Söimme kallaa ja pottuja, mutta pääasiassa kyselimme ja kuuntelimme. Suomessa lääkäriksi opiskeleva rouva, hänen miehensä ja täällä käymässä oleva serkkunsa kertoivat Ukrainan todellisuudesta asioita, ihmiskohtaloita ja tapahtumia, jotka hiljensivät.

Ei ole Zelenskyin maa sellainen demokratian esitaistelija kuin mediamme kuvaa. Yhä uusia fasistisia lakeja ja määräyksiä satelee kansalaisten niskaan. Venäjänkielisten asema on tukalampi kuin tiedämme tai osaamme kuvitella.

Presidentin ja hänen hallintonsa systemaattisen valehtelun ulottuvuuksista tuli esille iso määrä konkreettisia esimerkkejä. Niitä vasten meidän mediamme välittämä "totuus" on naurettavaa, mutta myös vaarallista: kun Suomi aseistaa Ukrainan armeijaa, me TODELLA autamme tappamaan ukrainalaisia!

Vieraiden lähdettyä vietämme nyt Tammisaaressa hiljaisen illan miettien kuulemaamme.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan sota, Zelenskyi, Ukrainan sisällissota