Yhteystiedot

Mauno Saari
mauno.saari@gmail.com

Blogin arkisto

Uusimmat kommentit

FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄSeppo Ruottu  14.10.2022 18.30
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄMartti Issakainen  14.9.2022 19.02
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄTeemu  13.9.2022 16.58
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄYksi miljoonista kansalaisista, joiden mielipidettä ei edes kysytty  11.9.2022 20.49
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄJK  11.9.2022 4.33

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:712875 kpl

VUODENVAIHTEEN PÄIVITYS

Lauantai 7.1.2023 - Mauno Saari


04.01.2023

Suomen media on syvällä itse kaivamassaan tunnelissa. Samoin presidentti ja pääministeri. Peruuttaminen alkaa olla mahdotonta, niiden on siis jatkettava kaivamista. Huomaan väsyväni. Sitä kai toivotaan, että valveilla olevat nukahtavat. Pitäisi jaksaa seurata absurdiksi muuttunutta valehtelun ja manipuloinnin virtaa, mutta koville ottaa. Kirjoitan pala palalta uutta blogia siitä, miten fasismi hipii tähän mukademokraattiseen maahan. Julkaisen sen lähipäivinä.


06.01.2023
Suomella on ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana edelleen mies, joka toistelee, että naapurimaan kansalaisia pitää tappaa. Ulkopolitiikan muut johtajat, presidentti ja pääministeri ovat vaiti. Jos Halla-ahoa ei heti eroteta korkeasta asemastaan, Suomi ilmoittautuu viimeistään nyt raakalaisvaltioksi ja Venäjän viholliseksi.
Pahinta on se, että Halla-aho vain sanoo sen, mitä Suomi käytännössä tekee aseita lähettämällä. Kielenkäyttö on ainoastaan hiukan lievempää kuin Niinistöllä, joka sanoi, että "kyllä niillä (lähetetyillä aseilla) jälkeä tulee". Siis ruumiita. Ei ehkä ole huomattu, että sekä venäläisiä että ukrainalaisia ruumiita..
Hullutko tätä maata johtavat?

Tätä on sitten edustuksellinen demokratia – kansa tuhoutuu edustajiensa avulla.
Halla-aho voi sanoa mitä tahansa, koska Niinistö ja Marin omilla lausumillaan auktorisoivat vihapuheen. Presidentti iloitsee tappajaisista ja pääministeri olisi itse (muka) valmis rintamalle ampumaan venäläisiä. Silloin kaikilla on ikään kuin virallinen lupa tai suorastaan velvollisuus yhtyä kuoroon.
Somessa on ymmärretty asia. Paineet purkautuvat. Sanavarastojen laarit käytetään viimeistä herjaa myöten. On aitoa raivoa, mutta varmasti myös sijaisvihaa. Nyt ei tarvitse hakata vaimoa, kun voi suunnata nyrkin itään.
Somen sotureilta pitää kysyä, kuinka sähäkästi he reagoivat, kun Irakissa, Afganistanissa, Libyassa, Syyriassa ja vaikkapa Jugoslaviassa USA/Naton operaatioissa sumattiin valtavia ihmismääriä.
Politisoitu inhimillinen hätä ja tuho on merkillinen ilmiö. Ikään kuin ei tiedettäisi, että juuri nyt Somaliassa, Etiopiassa ja Jemenissä nälänhätä uhkaa miljoonia, ja että pitkin Afrikkaa riehuu sotia.

06.01.2023
Lueskelin tässä kommentteja omiin ja muihinkin avauksiin, jotka koskivat Halla-ahon "linjausta". Jos kaikki menee kuten saattaa mennä, meillä on kohta mielenkiintoinen aika edessä. Suuri osa meistä kommentaattoreista saattaa olla Supon valvonnassa, syytettyinä "maalittamisesta" ja sitten kiven sisässä. Maalittamislaki on niin väljä, että kotoa voidaan tulla hakemaan, jos on nähty kävelyllä Värisilmä-liikkeen liepeillä.


VIELÄ KERRAN NIINISTÖN PUHE.
07.01.2023
Presidentin uudenvuoden puhe on vaivannut minua päivästä päivään. Hän sanoi: "Miten on mahdollista, että Eurooppaa halkova maantieteellinen raja onkin tosiasiassa kahden kokonaan erilaisen maailmankuvan raja? Rajan tällä puolen on mahdotonta edes kuvitella, että jonkun kansakunnan mieleen tulisi aloittaa sotiminen. Venäjän puolella rajaa asia on toisin."

Olen lukenut tätä uudelleen ja uudelleen. Joka kerta veret ovat seisahtuneet. En nyt heti muista yhtään muuta muuta valtiomiehen puhetta, jossa historia olisi väärennetty näin häikäilemättömästi. Tietysti voi olla, että Sauli Niinistö on vain unohtanut Natio-maiden ja Suomenkin, maailmankuvan, sotimiset esimerkiksi Irakissa, Afganistanissa, Syyriassa, Libyassa ja Jugoslaviassa. Siinäkin tapaukessa on syytä syvään huoleen.

Avainsanat: Niinistö, Halla-aho, maalittaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini