Yhteystiedot

Mauno Saari
mauno.saari@gmail.com

Blogin arkisto

Uusimmat kommentit

Media, sodan lietsojaKeijo Kansalainen  15.2.2022 15:55
Media, sodan lietsojaPekka Peitsi  15.2.2022 12:39
Media, sodan lietsojaJorma Uimonen  15.2.2022 10:33
Media, sodan lietsojaPirjo Tamminiemi  14.2.2022 18:08
Media, sodan lietsojaKaija L A Kukkonen  14.2.2022 8:30

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:478265 kpl

Media, sodan lietsoja

Lauantai 12.2.2022 klo 19:51 - Mauno Saari


Ainoa tapa estää kolmas maailmansota on panna maailman media pakkolomalle. Nyt nämä "tiedotusvälineet" ovat tuhon lietsojia, kiristyneen tilanteen hyväksikäyttäjiä, mutta myös hyväksikäytettyjä.

Juuri nyt suurta sotaa ei käydä ohjuksin vaan mediaohjuksin. Poliittisen tilanteen osapuolet, pelkistäen Länsi ja Itä, saavat palvelukseensa lehdet ja tv-kanavat. Voitolla on Länsi, jonka syöttämä massivinen "informaatio" tunkee kaikkien tajuntaan. Se on aiheuttamassa hysterian, paniikin  – ja sodan. Täystuhon.

Suomessa tilanne on karmea. Valtion tv ja "riippumaton" lehdistö on sataprosenttisesti Lännen, eli USA:n, työkalu. En olisi ikinä uskonut, että lukisin Helsingin Sanomista Yhdysvaltain asiainhoitajan Ian Campbellin tekstin, jossa USA:n ja sen rengiksi asettuvan Suomen "Pahan akseli" kulminoituu. (HS 12.02.2022) 

Asiainhoitaja luettelee Venäjän syntejä, tosia ja luuloja, mutta unohtaa oman maansa hirvittävät teot, väkivallan, jolla on murskattu valtio toisensa jälkeen. USA on puolustanut demokratiaa tuhoamalla monien maiden elämän, tappamalla miljoonia ihmisiä ja opettamalla ihmisoikeuksia panssareilla, konekivääreillä ja ohjuksilla.

Nyt me olemme hirttäytymässä tähän Länttä johtavaan ihmisoikeuksien ja demokratian puolustajaan, kauhistuttavaan rosvovaltioon. Yhdysvaltain asiainhoitajan teksti HS:n sivulla tulee muuttumaan historialliseksi ja dystooppiseksi parodiaksi heti, kun silmämme aukenevat.

Media on saatava pakkolomalle. Tiedän, että ajatus on utopiaa, mutta miettikää! Media on aina hyötynyt sodasta ja verisistä vaatteista, mutta nyt on kysymys aivan muusta – ydinsaasteesta, tuhkasta ja sivilisaatiomme lopusta. 

Sanomalehdet ja tv:n uutiset ovat pystyneet luomaan ja säilyttämään ympärillään pyhän totuuden sädekehän. Useimmilla lukijoilla ja uutisten katsojilla on käsitys, että he ovat totuuden läheillä, ja heille tuottaa luotettavia uutisia vilpitön ja totuudellisuuteen pyrkivä toimittajakunta. Ikään kuin lehtien toimituksilla olisi hallussaan kaiken ylittävä tieto.

Ei ole! Toimitukset ovat sen varassa, mitä niille tarjotaan. Sanomalehti saa artikkeleita ja "informaatiota" eri kanavista, muun muassa uutistoimistoilta... Jotka saavat informaatiota eri kanavista, muun muassa valtioiden propagandaosastoilta.

Journalismi perinteisessä muodossaan on kuollut kauan sitten. Journalisteista, meistä toimittajista siis, on tullut infosodan palvelijoita, lähettejä, juoksupoikia, orjia. Vai kuvittellaanko, että yksittäisellä toimittajalla olisi ylivertaista tietoa, ylivertaiset ja totuudenmukaiset lähteet?

Journalismi on kuollut. Tarkoitan nostalgista ja viehättävää menneisyyttä, jossa toimittaja saa omin avuin ainutlaatuisen uutisen, skuupin, tiedon missä Nurmijärven tappajan piilottama kirves on.

Valtiot ja niiden johtajat eivät ole yksittäisen toimittajan tai median ulottuvilla. He avaavat ovensa ja sanansa vain, kun haluavat. He ja ne käyttävät mediaa ja sen itseensä tyytyväisiä ja muka kaikkitietäviä "journalisteja" meisseleinään ja jakoavaiminaan. 

Kun Helsingin Sanomat päätti julkaista asiainhoitajan alkeellisen propagandatekstin, päätoimittaja ehkä paukutteli henkseleitään. "Me saimme sen!" Hänellä on aihetta tyytyväisyyteen, suhteet Yhdysvaltain lähetystöön ovat kunnossa, todennäköisesti haastattelupyyntö presidentti Joe Bidenille on myötätuulessa.

Ja varmasti HS:n seuraava mielipidekysely Suomen Nato-jäsenyydestä ilmestyy lähipäivinä. Riippumaton, kaikkitietävä lehti on saavuttamassa tavoitteensa. Mutta kyllä on töitä tehtykin!

Avainsanat: Media, Helsingin Sanomat, Joe Biden, kolmas maailmansota


Kommentit

13.2.2022 16:13  Puttonen REijo

Saari on oikealla asialla, tapansa mukaan.

13.2.2022 20:29  Marita Piilo

Hienosti kiteytetty!

13.2.2022 21:29  Jouko Piho

Kiitos Mauno erittäin osuvasta kannanotostasi!

Olen kirjoittanut samoista asioista jo vuosien ajan.

Suomessa ei ole ollut pitkiin aikoihin objektiivista ja monipuolista mediaa. Tilalle on tullut yhtä agendaa eli globalistista maailmankatsomusta ajavaa propagandaa.

Suomen media on yhtä alhaalla kuin pahimpina suomettumisen vuosina. Nyt on vain ilmansuunta muuttunut.

14.2.2022 8:30  Kaija L A Kukkonen

Hyvä Mauno että olet havahtunut! Nyt meillä on tutkiville toimittajille runsaasti töitä! Virkamafian koko toiminta on saatettava päivänvaloon ja siihen toimintaan osallistuneet tuomiolle! Ei sovi unohtaa että nyt on jo toinen polvi vallan kahvassa, joten pyykki on valtava! Kiitos kirjoituksestasi! Olet äijä, hyvä sinä tosi mies! Terv yksi terveydenhuollon uhri vaan

14.2.2022 18:08  Pirjo Tamminiemi

Tätä tämä nyt on ollut ja on. Jokaisen nurkan takana on kiero Venäjä, joka lietsoo sotaa. Mediaryöpytys on taukoamatonta, monikanavaista ja saman toistoa. Teema ja variaatioita. En olisi minäkään tällaista uskonut näkeväni.

15.2.2022 10:33  Jorma Uimonen

Viiltävä analyysi tuosta kyseisestä artikkelista. Mutta siinä "toimittaja" ampuu yli, että kaikki journalismi olisi kuollut. Mutta kenties sellainen journalismi on harvinaisempaa (ja kuluttajalle kalliimpaa), joka ei suostu käsittelemään aihettaan kaupallisuuden näkökulmasta. Kyllä ns. vaihtoehtoinen mediakin osaa ampua metsään. Miksi? Koska muuten se ei herätä tavoiteltua huomiota.

15.2.2022 12:39  Pekka Peitsi

Hyvin sanottu.

15.2.2022 15:55  Keijo Kansalainen

Haluan antaa positiivisen palautteen aktiivisesta ?totuuden lietsonnasta?. Sitä totisesti tarvitaan näinä aikoina, jossa kansalaisen rooli on ihmetellä onko hänet kaapattu johonkin elokuvaan, jossa irvokkaat valheet tunkevat täyttämään elämäämme vasemmalta ja oikealta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini