Yhteystiedot

Mauno Saari




mauno.saari@gmail.com

Blogin arkisto

Uusimmat kommentit

FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄSeppo Ruottu  14.10.2022 18.30
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄMartti Issakainen  14.9.2022 19.02
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄTeemu  13.9.2022 16.58
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄYksi miljoonista kansalaisista, joiden mielipidettä ei edes kysytty  11.9.2022 20.49
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄJK  11.9.2022 4.33

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:687872 kpl

Veljekset viha ja pelko

Maanantai 29.8.2022 klo 23.47 - Mauno Saari


Viha on tarttuva tauti. Siitä on tullut nyt tuhoisa pandemia. Suomessa ylin poliittinen johto sairastaa sitä kroonisesti ja on tartuttanut sen koko hallitukseen, eduskuntaan ja osaan kansasta.


Vihataudin oireita ovat aivojen toiminnan häiriöt, ajattelun kapeutuminen, tosiasioiden kieltäminen, aggressiivisuus ja fanaattinen usko potilaan omiin vainoharhaisiin kuvitelmiin.


Nyt hallitsemattomaan vaiheeseen ehtinyt pandemia on Yhdysvaltojen tahallisesti aiheuttama. Tarkoitus oli saada kaikki Euroopan maat tartutetuksi niin että ne muodostaisivat yhtenäisen viharintaman Venäjän ympärille.


Tässä amerikkalaiset onnistuivat generoimalla mainostoimistojen avulla propaganda-aaltoja ja kouluttamalla eri maiden toimittajia ja viranomaisia vihaviestinnän toteuttajiksi. Pienen Suomen osalta riitti sadan avaintoimittajan ja vaikuttajan kurssittaminen Harvardin yliopiston toimesta. Loput hoiti Mediapoolin jäsenistö, HS, Yle ja ip-lehdet etunenässä.


Tulokset ovat rankkoja: Venäjä-pelko saatiin istutetuksi massiivisella kampanjalla ja sen seurauksena sotaliitto Naton kannatus nousemaan tavoitetasolle. Niinpä nyt ollaan menossa Natoon – ja pelon ytimeen. Asialle vihkiytynyt media pitää huolen siitä, ettei pelko katoa.


Viha ja pelko ovat veljeksiä. Pelkuri ei myönnä pelkoaan vaan peittää sen vihaamalla. Olen miettinyt, kuinka moni kansanedustaja on epärehellinen itselleen: haluaisi olla toista mieltä, mutta pelkää nousta mustaa myrskyä vastaan.
Suomalaisten huono itsetunto on hyvä maaperä pelolle ja vihalle. Sen johdosta niin moni kansalainen on muuttunut pelokkaiden johtajiemme alamaiseksi.


Pelokas Suomi on tuhonnut välinsä suureen naapuriinsa. Johtajamme uskovat illuusioon, että Yhdysvallat auttaa, jos hätä tulee. Tällä menolla hätä tulee varmasti. Nykyjohto ei ole kysynyt itseltään, mitä historia todistaa; kuinka montaa maata Yhdysvallat on auttanut, kuinka monta tuhonnut?


Jos joskus koittaa Venäjä-suhteiden korjaamisen aika, remontin tekijöiksi tarvitaan uudet, peloista vapaat ihmiset. Juuri nyt en näe heitä politiikkojemme joukossa. Pikemminkin näen vihasta tai pelosta tutisevia kelvottomia populisteja, joista ei tosi paikan tullen taida olla mihinkään.

Avainsanat: Venäjäviha, media, Yhdysvallat, Mediapooli


Kommentit

31.8.2022 23.38  AH

Kun Ylen, Sanoma Oy:n ja muiden hämärien tahojen organisoima ja Jessikka Aron suomalaisia ja heidän poliittisia vapauksia ja sananvapautta vastaan aloittama "trolli"- jahti aikoinaan alkoi, tuli selväksi että olemme luisumassa fasismiin. Ihmisiä alettiin vainoamaan ylimmän poliittisen koneiston hyväksynnän alla ja ostetun V(alhe)median avulla. Nyt olemme siellä.

1.9.2022 10.20  Mikko Rajaniemi

Onneksi olet sinä ja Paavo Väyrynen jotka uskaltavat kirjoittaa näistä asioista. Kiitos.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini