Yhteystiedot

Mauno Saari




mauno.saari@gmail.com

Blogin arkisto

Uusimmat kommentit

FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄSeppo Ruottu  14.10.2022 18.30
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄMartti Issakainen  14.9.2022 19.02
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄTeemu  13.9.2022 16.58
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄYksi miljoonista kansalaisista, joiden mielipidettä ei edes kysytty  11.9.2022 20.49
FACEBOOKIN PÄIVITYKSIÄJK  11.9.2022 4.33

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:686106 kpl

Palvelukseen halutaan hyödyllinen idiootti

Perjantai 24.4.2020 - Mauno Saari

Maalaisjärki kysyy, testataanko älykkyys, kun valitaan puolustusvoimille komentaja? Luultavasti ei. Pitäisikö jatkossa julkaista avoimia työpaikkoja -ilmoitus yllä olevalla otsikolla?

Jarmo Lindberg sopi kuuden kuukauden karenssista jättäessään paikkansa. Kesken karenssin hän perusti yhtiön päästäkseen lobbaamaan Suomen hävittäjähankinnoissa Lockheed Martin -yhtiön tuotetta.

Lindberg unohti kertoa yhtiöstään muille paitsi juuri Lockheed Martinille, jonka kanssa hän teki sopimuksen. 

Jättiyhtiö varmasti tiesi, että Lindberg oli virkansa loppumetreillä ehtinyt tutustua alustaviin tarjouksiin. Se olisi ollut merkittävä etu kisassa.

Näytelmässä on kolme typerystä. Ensimmäinen on Suomen valtio, joka kaikkien aikojen taantumaan koronakriisin vuoksi vaipuessaan tuntuu yhä pitävän kiinni ajatuksesta, että lamaa syvennetään vähintään 90 miljardilla eurolla. 

Hämäävästi puhutaan 10 miljardista, joka sekin on kaamea summa näissä oloissa. Ei haluta kertoa kokonaiskustannuksista, vaikka tietysti ne on puolustusvoimissa ja ministeriössä laskettu.

Toinen typerys on Lockheed Martin. Meneekö amerikkalaisen ylimielisyyden tiliin se, että yhtiö teki sopimuksen, jonka kyseenalaisuuden piti näkyä heti ja kaukaa? Ajattelivatko he, että nyt pikku Suomesta on löytynyt todella hyödyllinen idiootti? 

Kolmas on tämä Lindberg, entinen hävittäjälentäjä, amerikkalaisilla kunniamerkeillä lastattu mies, joka ilmeisesti sai aivoihinsa ylimääräisen annoksen narsismia, kun pääsi allekirjoittamaan Suomen ja Naton välisen isäntämaasopimuksen tasavallan presidentin seisoessa tai istuessa vieressä. 

Kaksi tekoa, joita maalaisjärki pitää lähes maanpetoksena. Kysymys on moraalista, siis moraalittomuudesta, mutta myös järjestä. Tai siis järjettömyydestä. 

Puolustusministeri vihelsi konsulttipelin poikki, mutta oliko ottelu silloin jo ohi? Maalaisjärki kysyy, ovatko muut kuin amerikkalaiset vaihtoehdot oikeasti mukana kilpailussa vai pelkkiä huonon näytelmän kulisseja?

Oliko Donald Trumpin taannoinen lausuma, että valinta on jo tehty, vain jatkoa aiemmille hölmöyksille, vai oliko se diilimiehen lipsahdus?

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jarmo Lindberg, hävittäjäkaupat